Feministiskt initiativ Österlen är en medlemsförening som innefattar Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommun och har funnits sedan hösten 2009.

Feministiskt initiativ Österlen är en växande organisation. Vi har för närvarande arbetsgrupper i Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Vi har en styrelse med medlemmar från snart samtliga kommuner och vi har en särskild kommunpolitisk grupp som ansvarar för arbetet i Simrishamns kommunfullmäktige. Vi har medlemsmöten ungefär var sjätte vecka. Vi arbetar parlamentariskt men samtidigt med folkbildning och aktivism.

2010 ställde Feministiskt initiativ upp i kommunvalet i Simrishamn och Tomelilla kommun och 2014 i kommunvalet i Simrishamn och Sjöbo. I Simrishamns kommun är vi det femte största partiet med fyra mandat i kommunfullmäktige och representation i samtliga kommunala nämnder och styrelser.

Vill du engagera dig i Feministiskt initiativ Österlen så skriv till styrelsen@fiosterlen.se för mer information och kontakt. Eller kom på någon av våra aktiviteter eller ett medlemsmöte, datum, tider och plats hittar du under Aktuellt.

I nuvarande styrelse sitter:
Anna-Helena Hansson
Anna Broström
Kajsa Pira
Fia Pellas
Margarethe Müntzing margarethe@fiosterlen.se
Matilda Pyk
Alicia D´ailly

Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen skriv till:
styrelsen@fiosterlen.se

Våra stadgar hittar du här i pdf-format.